joi 29 iulie 3:12 PM

Abonare la google news

Acuzații grave la adresa jucătorilor români după Jocurile Olimpice. „Nu au vrut să meargă la Tokyo!”

George Florescu, un fost internațional român, a lansat acuzații grave la adresa fotbaliștilor români după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.


Selecționata olimpică a ratat calificarea în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice, după ce a remizat cu Noua Zeelandă, scor 0-0, a pierdut cu Coreea de Sud, scor 4-0, și aînvins Honduras, scor 1-0.

După eliminarea de la Jocurile Olimpice, George Florescu a transmis că „tricolorii” nu puteau obține rezultate mai bune cu lotul pe care Mirel Rădoi îl are la dispoziție.


George Florescu, acuzații grave la adresa jucătorilor români după Jocurile Olimpice

Fostul internațional îi atacă pe jucătorii care au refuzat să participe la Jocurile Olimpice și acuză Federația Română de Fotbal că implementează niște reguli clare pentru echipele din Liga 1.

„Cu siguranţă, este foarte important că am reuşit să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Dar ne aşteptam la rezultate mult mai bune, mai ales ţinând cont de adversarii pe care i-am avut în grupă, n-am jucat cu nicio forţă a fotbalului mondial. Acum 20 de ani, dacă ne gândeam să ne comparăm forţele cu Honduras şi Noua Zeelandă, era un subiect de glume. Am avut o grupă uşoară, dar unul dintre motive pentru că nu ne-am calificat e faptul că unele dintre echipe nu şi-au lăsat jucătorii. La neozeelandezi am văzut doi jucători care sunt titulari în Premier League. Noi de ce n-am reuşit să adunăm o naţională care să ţină steagul sus?

Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii. De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie.

Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii”, a declarat fostul fotbalist la Look Sport. 

Prosport.ro


Stirile.eu