Abonare la google news

Acuzații de mită electorală în Brăila. Primarul și preotul ar fi dat pachete alegătorilor, ca să voteze un anumit candidat

A fost făcută o acuzație de mită electorală în Brăila. Un candidat a sesizat printr-un apel la 112, nereguli la procesul de votare înregistrate duminică. Acesta a susținut că primarul și preotul din localitatea Dudeşti, din Brăila, ar fi împărțit pachete cu scopul de a determina alegătorii să voteze un anume candidat.

Întreg evenimentul a avut loc duminică, în intervalul orar 10:00 – 13:00. După apelul la 112 au pornit cercetările în acest caz și s-a întocmit dosar penal pentru coruperea alegătorilor. (CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT A DECEDAT ÎNTR-O CABINĂ DE VOT DIN CAPITALĂ. NU ESTE SINGURA PERSOANĂ CARE-ȘI PIERDE VIAȚA ÎN ZIUA ALEGERILOR)

Citeste si:  O ambulanță SMURD s-a răsturnat în Brăila, din cauza unei șoferițe care nu i-a acordat prioritate. Paramedicii au fost răniți (FOTO-VIDEO)

„În jurul orei 13:45, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza unei localității, primarul localității împarte bunuri și bani alegătorilor, în scopul influențării voturilor. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de corupere a alegătorilor”, a anunțat IPJ Brăila.

16 sesizări referitoare la procesul electoral

Pe parcursul zilei, la Poliția Brăila au fost înregistrate 16 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Au fost întocmite trei dosare penale și s-a dat o amendă de 4.500 de lei unei persoane care a făcut propagandă electorală pe rețelele de socializare în ziua alegerilor. (VEZI ȘI: BARUL DIN SAT TRANSFORMAT ÎN SECȚIE DE VOTARE. SE ÎNTÂMPLĂ ÎNTR-O LOCALITATE DIN BOTOȘANI)

Citeste si:  Ucraina anunță obținerea a 12 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 de la AstraZeneca și Novavax/ Mai mult de jumătate din ucraineni spun că nu sunt pregătiţi să se vaccineze

„La ora 12:30, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe o rețea de socializare, un bărbat continuă propaganda electorală, constând în aceea că îndeamnă cetățenii să voteze un anumit candidat. Bărbatul a fost identificat și invitat la sediul poliției în vederea clarificării situației, acesta fiind sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 4.500 lei, conform Legii 208/2015. De asemenea, postarea în cauză a fost ștearsă de pe rețeaua de socializare”, au comunicat reprezentanții IPJ Brăila.

Citeste si:  Ținte mai ambiţioase pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în UE. Reacția lui Iohannis

Sursa: Cancan

 28 total views