vineri 21 ianuarie 5:01 PM

Abonare la google news

Accident grav în Ghana. Cel puțin 17 oameni au murit și 59 sunt răniți după ce un camion încărcat cu explozibil s-a lovit de o motocicletă


Un vehicul care transporta explozibili folosiți în minerit s-a lovit de o motocicletă și a explodat într-un oraș din vestul Ghanei. În urma accidentului cel puțin 17 oameni au murit și 59 sunt răniți, potrivit guvernului.


Tragicul accident a fost surprins pe camerele de supraveghere din zonă. În imagini a apărut o explozie mare în Apiate, lângă orașul Bogoso, la aproximativ 300 km  vest de capitala Accra, cu zeci de clădiri reduse la grămezi de lemn, cărămidă și metal.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | ACCIDENT ÎN ARGEȘ! UN TIR ÎNCĂRCAT CU LEMNE S-A RĂSTURNAT, A RUPT UN STÂLP ȘI A AVARIAT O CONDUCTĂ DE GAZE

„Din păcate, s-a confirmat moartea a 17 persoane, iar 59 de persoane rănite au fost salvate”, a declarat ministrul informației, Kojo Oppong Nkrumah, într-un comunicat.

Seji Saji Amedonu, director general adjunct al Organizației Naționale de Management al Dezastrelor (NADMO), a declarat că 500 de clădiri au fost distruse. Un oficial regional de urgență a declarat presei locale că a văzut 10 cadavre, potrivit Al Jazeera.

Accidentul s-a produs după ce o motocicletă a intrat sub un camion care transporta explozivi.

Un purtător de cuvânt al Kinross a confirmat incidentul, spunând că a avut loc la 140 km depărtare de mină.

Poliția a emis o declarație prin care sfătuiește publicul „să se mute din zonă în orașele din apropiere pentru siguranța lor în timp ce eforturile de salvare sunt în desfășurare”.

Orașele din apropiere au fost rugate să deschidă supraviețuitorilor spații publice, inclusiv săli de clasă și biserici.

„Este un incident cu adevărat trist, nefericit și tragic și transmit, în numele guvernului, profunde condoleanțe familiilor decedaților și le doresc răniților o însănătoșire rapidă”, a scris președintele Nana Addo Dankwa Akufo-Addo pe Twitter.

 

Sursă foto: twitter.com

Cancan.ro