1 ianuarie 12:17 PM

Abonare la google news

Accident extrem de grav între o mașină de Poliție și o ambulanță! Imagini ȘOCANTE de la fața locului cu Loganul de la MAI făcut praf!

Un grav accident de circulație a avut loc în această dimineață în județul Olt, unde o mașină de Poliție s-a ciocnit cu o ambulanță!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 64 Caracal-Găneasa, pe raza comunei Șopârlița, județul Olt,  s-a produs o coliziune față-spate între un echipaj de poliție și o ambulanță, ambele autospeciale fiind în misiune.

Ambii polițiști din autospecială au suferit leziuni grave

În urma coliziunii, ambii polițiști din autospecială au suferit leziuni grave, iar asistentul medical din ambulanță a fost rănit ușor, toți fiind evaluați medical la fața locului.

Traficul rutier este oprit pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

Măsură fără precedent după ce peste 3.400 de mașini ale Poliției au fost implicate în accidente! Mii de polițiști, obligați să ia ”meditații” la șoferie!

Polițiștii vor lua lecții de șoferie după ce conducerea IGPR a constatat, în urma realizării unui studiu intern, că, în ultimii cinci ani, au fost implicate în accidente rutiere nu mai puțin de 3.400 de autospeciale ale Poliției. Ca urmare, polițiștii care, prin natura postului, conduc mașinile de serviciu, vor primi, suplimentar, atât lecții teoretice cât și practice.

Institutul pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității din cadrul Poliției Române a realizat un studiu legat de situația accidentelor de circulație în care au fost implicate mașini de poliție. Surse din Poliție au povestit, pentru Gândul.ro, că au fost chestionați toți angajații implicați în accidente de acest gen începând cu ianuarie 2015 și până la sfârșitul lunii mai 2020.

Conform surselor citate, în cei cinci ani și cinci luni, au fost implicate în accidente nu mai puțin de 3.400 de autospeciale, iar în aproape 40 la sută din cazuri a fost vina polițiștilor de la volan. Studiul a relevat că cei mai mulți, adică 94,7 la sută au fost bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani.

Sursa: Gandul