3 iunie 11:24 PM

Abonare la google news

Academica Clinceni a început să se întărească pentru sezonul viitor! Ilfovenii au transferat un mijlocaș cumpărat de Parma la 18 ani

Floriano Vanzo, mijlocașul central belgian în vârstă de 27 de ani, este noul jucător al celor de la Academica Clinceni.

Ajuns în România în august 2020, la Poli Iași, belgianul s-a despărțit de gruparea din Copou și a ajuns la o înțelegere cu trupa lui Ilie Poenaru.

Floriano Vanzo, fotbalist cumpărat de către Parma la vârsta de doar 18 ani și care are în palmares o Cupă a Sloveniei cu Gorica, dar și numeroase meciuri jucate în prima ligă a Belgiei, a semnat cu Academica Clinceni un contract valabil pe două sezoane.

Floriano Vanzo a semnat cu Academica Clinceni

După ce a retrogradat cu Poli Iași în Liga 2, Floriano Vanzo s-a simțit atras de proiectul celor de la Academica Clinceni, care au reușit, în sezonul recent încheiat, o clasare istorică pe locul 5 în prima ligă.

Acesta a oferit și primele declarații din postura de jucător al Academicii Clinceni și s-a declarat încântat că a semnat cu echipa antrenată de către Ilie Poenaru.

„Mă simt bine, sunt fericit să fiu aici. Cunosc echipa, pentru că am jucat împotriva ei. E o echipă puternică, a avut un sezon bun. Sper să facem unul și mai bun. E un campionat bun. Sunt aici de un an. E o competiție bună, cu un fotbal bun. Sper într-un sezon bun pentru toată echipa. Pentru mine, cel mai important este să ajut echipa să obțină un loc cât mai sus în clasament”, a spus Floriano Vanzo, pentru site-ul oficial al clubului Academica Clinceni.

Academica Clinceni a bifat astfel cel de-al doilea transfer din acest an, după Marius Cioiu, mijlocașul în vârstă de 21 de ani, transferat de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care a semnat un contract valabil pe trei sezoane.

  • 33 de meciuri a jucat Floriano Vanzo pentru Poli Iași în sezonul rezent încheiat al Ligii 1.
  • 300 de mii de euro este cota de piață a lui Floriano Vanzo, potrivit Transfermarkt.
  • Tubize (Belgia), Parma (Italia), ND Gorica (Slovenia), Waasland-Beveren (Belgia), Excelsior Virton (Belgia) și Poli Iași sunt echipele la care a mai jucat Floriano Vanzo.

Sursă foto: Academica Clinceni

Citeste articolul pe ProSport