Abonare la google news

A patra zi de proteste anti-restricții. „Avem o listă de revendicări, cu 17 puncte”

Românii nemulțumiți de măsurile impuse de Guvern au ieșit în stradă pentru a patra zi de proteste. Oamenii s-au adunat în număr mai mic în mai multe orașe din țară, inclusiv în Capitală.

Aproximativ 200 de oameni au protestat cu pancarde și steaguri pe străzile Capitalei. Un grup de manifestanți s-a adunat în Piața Universității de unde a mărșăluit spre Piața Victoriei. Protestatarii au urmat traseul Calea Moşilor, bulevardul Ştefan cel Mare, Piaţa Victoriei.

A patra zi de proteste anti-restricții.

Pe traseu au fost încurajați și sprijiniți și de alți oameni, care fluturau steagul României de la balcon.

Grupul de manifestanți s-a întâlnit în Piața Victoriei cu un alt grup care protesta.

„Venim, ca și în toată țara, ca toți cei care ies pe străzi pentru această nebunie totală în care a ajuns țara noastră, datorită acestor conducători care sunt absolut inconștienți. Dezastru absolut, foarte mulți muzicieni s-au apucat de zidărit, de construcții”, a strigat un manifestant.

Manifestanții au mai multe revendicări

„Această dictatură nu face decât să ne distrugă cu totul, iar noi nu mai acceptăm”, a mai susținut un altul.

Majoritatea manifestanților nu au purtat măști de protecție și nu au respectat măsurile de prevenție.

„Avem o listă de revendicări, cu 17 puncte. În mare parte sunt de relaxare a restricţiilor, respectând normele care sunt în majoritatea țărilor din UE”, a susținut un protestatar.

Și în alte orașe din țară oamenii au ieșit în stradă, dar în număr mai mic comparativ cu zilele trecute. Astfel, La Bistrița s-au adunat aproximativ 40 de persoane, iar în Galați, Craiova sau Pitești au fost doar câteva zeci de protestatari.

Protestele au stârnit reacții și în rândul medicilor. Managerul Spitalului Judeţean din Ploieşti, medicul Bogdan Cristian Nica, a transmis pe pagina sa de Facebook un mesaj ironic la adresa românilor care protestează împotriva măsurilor impuse de autorități în contextul pandemiei COVID-19: „Eu? Tot la spital. Mulți internați cu probleme grave. Voi, tot la proteste?”, este mesajul acestuia pentru protestatari.

Citeste articolul pe Gandul