2 iunie 6:06 PM

Abonare la google news

A început vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Minorii trebuie să se prezinte cu un părinte sau un tutore

Miercuri a început vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Valeriu Gheorghiță a precizat faptul că minorii trebuie să se prezinte la centrele de vaccinare împreună cu unul dintre părinți sau cu tutorele legal.

Imunizarea copiilor se va face cu serul produs de BioTech – Pfizer. Valeriu Gheorghiță recomandă programarea în platforma de vaccinare pentru a elimina disconfortul cauzat de așteptări îndelungate. Schema de vaccinare va fi aceeași ca și în cazul adulților, și anume administratea a două doze la interval de 21 zile.

„A debutat în mod oficial etapa de vaccinare a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani în toate centrele de vaccinare din țară unde este distribuit vaccin produs de BioTech – Pfizer. În ultimele 24 de ore au fost peste 2.100 de programări în platforma națională, pe lângă persoanele care s-au prezentat direct la centrele de vaccinare.

Știm că persoanele se pot vaccina fie prin prezentare directă, fie prin programare. Mă bucur că o parte dintre părinți a ales să facă programarea în platformă, pentru că în felul acesta putem asigura și un interval orar, dar și garanția că vom primi doza respectivă”, a spus Valeriu Ghoerghiță.

Minorul trebuie să fie însoțit de tutorele legal sau de unul dintre părinți, care să-și exprime consimțământul asupra vaccinării anti-COVID.

„Prin acordarea autorizației de utilizare a acestui vaccin și la grupa 12-15 ani venim cu un beneficiu foarte mare, în mod deosebit pentru copiii care au afecțiuni cronice, care au afecțiuni îi predispun la risc crescut de forme grave de îmbolnavire, mă refer la afecțiunile neuro-psihiatrice, la sindromul Down, copii instituționalizați, copii cu boli cardiovasculare, cu diabet zaharat, cu boli cronice renale, cu obezitate. Din păcate obezitatea reprezintă o problema de sănătate publică în creștere inclusiv în țara noastră. Ca atare, există o nevoie reală pentru acces la vaccinare a celor mai vulnerabili în această perioadă, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

 

Citeste articolul pe Cancan