miercuri 19 ianuarie 12:46 AM

Abonare la google news

A fost înregistrat primul deces provocat de Omicron. Pacientul era nevaccinat


O femeie din Iași a murit infectată cu tulpina Omicron. Aceasta nu era vaccinată, avea comorbidități și era în vârstă.


Luni, 17 ianuarie 2022, o femeie din Iași, în vârstă de 75 de ani, infectată cu noua tulpină Omicron, a decedat. Medicii susțin că bătrâna era nevaccinată, avea comorbidități și ajunsese în stare gravă la spital, în urmă cu 10 zile.

CITEȘTE ȘI: MEDICAMENTELE PE CARE NU TREBUIE SĂ LE IEI NICIODATĂ DACĂ EȘTI INFECTAT CU OMICRON

Starea femeii de degrada de la o zi la alta

La doar câteva zile de la internare, femeia din Iași a fost transferată pe ATI, iar mai apoi aceasta s-a stins din viață, chiar în secția de la ATI. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, spune că starea de sănătate a femeii s-a degradat constant de la internare.

”Pacienta în vârstă de 75 ani, cu suspiciune înaltă de infecţie cu varianta Omicron, nevaccinată, cu multiple comorbidități: diabet zaharat, obezitate, atac vascular cerebral cu hemipareză în remisie, atrofie cerebrală. În ciuda eforturilor şi a tratamentului de înalt profesionalism, decesul a survenit în data de 17.01”, a spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu.

Nu se știe încă clar dacă femeia era infectată cu Omicron

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi a declarat faptul că testele femeii urmează să fie trimise la secvențiere pentru a putea fi confirmată tulpinina Omicron.

”Nu avem încă confirmarea prin secvențiere. În cadrul laboratorului nostru de biologie moleculară care este centru de screening pentru zona Moldova s-a ridicat suspiciunea înaltă de infecţie cu tulpina Omicron prin identificarea mutaţiilor specifice acesteia”, a declarat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, conform Știrilor ProTV.

VEZI ȘI: VARIANTA OMICRON VA SCOATE COVID-19 DIN FAZA PANDEMIEI?! CE SPUN AUTORITĂȚILE

 

Cancan.ro