1 ianuarie 4:35 PM

Abonare la google news

A fost dezastru anul trecut în industria restaurantelor! Cifre de afaceri scăzute cu procente uriașe!

Patronii de restaurante au tras linie la sfârșit de an și au ajuns la concluzia că „2020” a fost un dezastru din cauza pandemiei. Pe de altă parte, foarte mulți tineri au rămas fără locuri de muncă!

 Radu Dumitrescu conduce șase restaurante în București. Pentru că doar două au și terasă, 2020 i-a adus pierderi mari. A rămas cu 100 de angajați din 370.

 „Și-au găsit alte locuri de muncă, în alte domenii. Promisiunile din partea lor sunt că în momentul în care restaurantele se vor redeschide, vor reveni Acești oameni, din luna martie, au avut niște venituri extrem, extrem de mici și sunt toți la limita supraviețuirii”, a precizat Radu Dumitrescu pentru Alephnews.

70% scădere a cifrei de afaceri

Și cifrele de afaceri au scăzut enorm anul trecut!

 Tudor Aposteanu, antreprenor HoReCa: „Comparativ cu anul trecut, în prima jumătate a anului ne-a scăzut cu 70%”.

Ordonanța de urgență pentru HoReCa a fost publicată în Monitorul Oficial. Peste 70.000 de firme vor fi ajutate cu 500 de milioane de euro

Ordonanța de urgență (OUG) care prevede acordarea de ajutoare de stat pentru firmele din domeniul HoReCa (cazare, agenții de turism, restaurante) afectate de restricțiile din perioada pandemiei a fost publicată în ultima zi a anului în Monitorul Oficial.

OUG prevede ajutoare totale de 500 milioane euro (aproximativ 2,4 miliarde de lei) pentru sectorul HoReCa până la 30 iunie 2021, informează G4Media.ro.

Actul inițiat de Ministerul Economiei prevede că firmele din domeniu pot primi de la bugetul de stat 20% din diferența de cifră de afaceri între 2019 și 2020, ca un ajutor pentru a trece peste dificultățile din pandemie.

Valoarea maximă a ajutorului de stat pe care îl poate primi o companie este de 800.000 de euro, iar beneficiarii nu pot fi în insolvență. Numărul estimat de beneficiari este de 73.211.

Firmele interesate trebuie să acceseze site-ul Ministerului Economiei, unde va exista un sistem informatic dedicat.

 

Sursa: Gandul