duminică 21 noiembrie 10:00 AM

Abonare la google news

A avut șanse de supraviețuire! O alpinistă a fost salvată de salvamontiști. Operațiunea a durat 9 ore

A avut șanse de supraviețuire! O alpinistă a fost salvată de salvamontiști, după ce echipamentul ei ar fi cedat. Timp de nouă ore, salvamontiștii s-au chinuit să o recupereze pe alpinista cu experiență.


Operațiunea, care a durat nu mai puțin de nouă ore, s-a desfășurat în Munții Bucegi. Alpinista a picat câțiva metri pe Râpa Zăpezii, după ce s-a desprins un punct de lansare în rapel. Tânăra a suferit mai multe traumatisme la cap și la bazin. Aceasta a fost luată cu targă. După ce a fost coborâtă, a fost preluată de medicii de pe ambulanță.

Vezi și GREȘEALA PE CARE A FĂCUT-O UN TÂNĂR CARE A ÎNCERCAT SĂ URCE PE VÂRFUL NEGOIU! SALVAMONT ARGEȘ: ”SĂ RÂDEM? CRED CĂ MAI DEGRABĂ TREBUIE SĂ PLÂNGEM”


Seara trecută, reprezentanții paginii de Facebook ”Salvamont Bucegi” scriau: ”Acțiune în desfășurare în Bucegi, unde o cățărătoare cu experiență a suferit un accident. Aceasta a căzut câțiva metri pe Râpa Zăpezii după ce s-a desprins un punct de lansare în rapel. Pentru că a suferit mai multe traumatisme la cap și la bazin, este nevoie de evacuare cu targa, operațiune care va mai dura câteva ore de acum încolo”. Apoi, au transmis: ”După aproape 9 ore de muncă, victima din Râpa Zăpezii a fost coborâtă cu bine și preluată de un echipaj SMURD”.

Sursă foto: Salvamont Bușteni

Cancan.ro


Stirile.eu