Abonare la google news

A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur

A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur. Potrivit celor mai recente studii ale cercetătorilor din Japonia, oamenii s-ar putea vaccina împotriva bolilor pur și simplu prin aplicarea unui plasture pe piele, informează Japan Times.

A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur

Cel mai recent studiu publicat în luna ianuarie, în revista științifică britanică Nature Communications, arată că un profesor renumit de la Universitatea Tohoku a dezvoltat împreună cu echipa sa un „plasture cu micro-ace, alimentat cu o bio-baterie”, care permite absorbirea unui vaccin mai rapid decât plasturii existenți în prezent în comerț.

Citeste si:  Amenzi uriașe pentru șefii companiei de asigurări City Insurance, acuzați de arbitrul pieței că au refuzat să furnizeze informații

„Dorim ca oamenii să-și administreze singuri în viitor noile vaccinuri împotriva coronavirusului și alte tipuri de vaccinuri. Fac tot ce pot pentru ca această tehnologie să fie utilizată pentru vaccinările COVID-19”, a spus profesorul Nishizawa, potrivit alephnews.ro. 

Citeşte şi Tulpina africană de coronavirus, identificată în România

Plasturii convenționali cu micro-ace, care sunt folosiți deja în tratarea migrenelor și pentru calmarea durerii, permit injectarea unei doze limitate și medicamentele au nevoie de mai mult timp pentru a trece prin piele.

Citeste si:  Medicii, plătiţi să te convingă să te vaccinezi: "În realitate este un fake news. De ce să jignim personalul medical cu sume modice?"

Echipa de cercetători condusă de profesorul Nishizawa a îmbunătățit aceste aspecte folosind electricitate de joasă tensiune, care permite unor micro-ace poroase de pe plasture să transmită o cantitate mai mare de medicament în piele și mai rapid.

Oamenii de ştiinţă au descoperit și ideea bio-bateriei plasturelui, o tehnologie prin care se generează electricitate pe suprafața pielii prin folosirea unor enzime. Cu toate acestea, ar putea dura ani de zile pentru ca o astfel de tehnologie să fie aprobată pentru administrarea vaccinurilor.

Citeste si:  Producătorii agricoli cer să fie vaccinați prioritar: Doar fermierii sănătoși pot produce hrană sănătoasă

Citeşte şi Majoritatea ruşilor cred că noul coronavirus a fost creat de om, ca o „armă biologică”. Doar 30% dintre ei vor să se vaccineze

Citeste articolul pe RomaniaTV