A 7-a noapte consecutivă de revolte în Barcelona! Ciocniri cu forțele de ordine, mașini incendiate, clădiri vandalizate! (VIDEO)

Pentru a șaptea noapte consecutivă, în Barcelona au loc revolte de stradă, cu participarea a mii de oameni, ieșiți să protesteze împotriva arestării rapperului Pablo Hasel. Cântărețul este acuzat de autoritățile de la Madrid că a adus atingere imaginii monarhiei prin versurile denigratoare interpretate.

Catalanii au ieșit pe străzi, cerând apărarea dreptului la liberă exprimare. Pablo Hasel este una dintre vocile puternice ale autonomiei catalane.

Citeste si:  Suspecții din dosarul femeii omorâte și incendiate în Giurgiu și-au recunoscut crima. Cei trei au fost arestați

Sediul Poliției naționale, din Barcelona, atacat!

După o adunare paşnică, în care s-a scandat „Libertate pentru Pablo Hasel”, mii de manifestanţi au defilat prin centrul Barcelonei până la sediul Poliţiei naţionale. Acolo, au aruncat cu sticle şi alte obiecte către autovehiculele și forțele de ordine care protejau clădirea. Pe artere adiacente, pubelele din oraș și chiar mașinile Poliției au fost incendiate. „Grupuri de protestatari dau foc baricadelor şi aruncă obiecte asupra vecinilor, care se plâng de atitudinea lor”, a scris pe Twitter poliţia catalană.

Citeste si:  CNAIR: Nu vom vedea Autostrada Ploieşti-Braşov mai repede de 3 ani

În urma incidentelor de luni, 109 manifestanţi au fost arestaţi.

Pablo Hasel (32 de ani) a fost condamnat la 9 luni de închisoare pentru „apologia terorismului”, fiind acuzat că într-un mesaj pe Twitter l-a numit „mafiot” pe fostul rege Juan Carlos și a acuzat Poliţia națională că a torturat şi ucis migranţi şi manifestanţi. Arestarea sa a relansat dezbaterea legată de libertatea de exprimare în Spania şi a adâncit divergenţele în interiorul coaliţiei guvernamentale, între socialiştii premierului Pedro Sanchez şi partidul Podemos (stânga radicală), care susţine manifestaţiile.

Sursa: Gandul

 4 total views