8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Care este numărul profesorilor ce urmează să fie imunizați anti-Covid începând de miercuri

Miercuri, la Romexpo, va începe vaccinarea profesorilor. Pentru această etapă, au fost amenajate alte 22 de centre de vaccinare, pe lângă cele 14 existente deja. Contractul a fost realizat cu Primăria Sectorului 1, prin spitalul Caraiman, potrivit surselor Romexpo.

60.000 de profesori, înscriși în total pentru vaccinare

Potrivit datelor primite de Gândul.ro de la conducerea Ministerului Educației, pentru această etapă de vaccinare sunt înscriși 45.000 de profesori cu vârsta sub 55 de ani și aproape 15.000 cu vârsta de peste 55 ani.

Vaccinarea profesorilor a fost tema mai multor dezbateri, existând voci care au susținut că aceasta trebuia să aibă loc mai devreme, deoarece reînceperea școlilor este vitală pentru societate.

Se așteaptă ca imunizarea personalului didactic să aibă un impact important asupra scăderii numărului de noi cazuri COVID-19 din școli, corelat și cu faptul că elevii și profesorii vor fi testați masiv în cadrul cabinetelor școlare din cadrul fiecărei unități de învățământ. Ministrul Educației declara luni că la școlile care nu beneficiază de cabinete medicale, DSP-urile ar trebui să facă testarea pentru COVID-19.

Citeste si:  SCM Rm. Vâlcea, misiune imposibilă cu Gyor în Liga Campionilor: 20-37. Reprezentanta României este fără puncte după șase jocuri în Grupa B

România a primit, luni, peste 200.000 de doze de vaccin de la Pfizer

România a mai primit luni, 22 februarie, un lot de aproximativ 201.000 doze de vaccin de la Pfizer, aceasta fiind cea mai mare tranșă de până la acest moment.

Acest transport va asigura vaccinarea persoanelor deja programate pentru prima doză, cât și doza a doua și, de asemenea, permite accelerarea campaniei de vaccinare și, respectiv, vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ, a persoanelor internate în centrele rezidențiale care nu au fost vaccinate, dar și a persoanelor care sunt, în momentul de față, în imposibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Miros înțepător într-un bloc din Timișoara, după o deratizare la parter. Au fost evacuați 70 de locatari, între care 12 minori, iar ministrul Sănătății a ordonat o anchetă / Ce substanță periculoasă au descoperit specialiștii!

Miercuri, în jurul orei 06.00 dimineața, au fost reluate operațiunile de detecție monitorizare CBRN la imobilul din Calea Șagului, Timișoara, atât în scara blocului cât și în spațiul comercial, nemaifiind detectate substanțe toxice în aer.

Citeste si:  Cum a scăzut numărul de cazuri de COVID-19 în România

S-a zguduit pământul! Două cutremure în noaptea de marți spre miercuri în Vrancea

Două cutremure, unul de 3,9 și altul de 3,2 grade pe scara Richter, au avut loc în această noapte în regiunea Vrancea, informează INFP.

Kelemen Hunor: Amânarea intrării în Spaţiul Schengen, o pierdere uriaşă din punct de vedere economic

Vicepremierul Kelemen Hunor avertizează că nu există argumente pentru ca România să se mai afle în afara Spațiului Schengen, deoarece îndeplinește toate criteriile tehnice.

Stelian Ion, discuții cu ambasadorul Germaniei despre desființarea SIIJ

Ministrul Justiției, Stelian Ion, s-a întâlnit, marți, cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt și cei doi au discutat inclusiv despre desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Citeste si:  Marea Britanie le oferă stimulente financiare cetățenilor Uniunii Europene pentru a părăsi Regatul Unit 

Dragobete 2021. Tradiții și superstiții pe care nu le știai

DRAGOBETE tradiţii 24 februarie. Dragobetele, sărbătoare populară autohtonă, specifică îndeosebi zonei de sud a țării are ca dată de celebrare ziua de 24 februarie. Tot mai mulți români tind să înlocuiască occidentalul Valentine’s Day cu tradiționalul Dragobete.

Poștașii, transformați în „turnători”!? Ministrul Digitalizării: „Să vă dau un exemplu, un pic macabru”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, a declarat, marți, că în patru ani, universul digital din România va fi complet schimbat.

Dan Barna, despre o eventuală remaniere: Nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului. O să vedem peste șase luni…”

Vicepremierul Dan Barna spune că nu se ia în calcul, în acest moment, remanierea guvernamentală.

Sursa: Gandul

 8 total views