Abonare la google news

8 mai, Ziua Egalității de Șanse. Ludovic Orban: „Generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de gen”

8 mai este decretată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse. Cu acest prilej, Ludovic Orban a transmis un mesaj prin care susține că generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen. Președintele Camerei Deputaților este de părere că, fără această educaţie, nu pot fi puse bazele unui stat democratic şi european.

Orban face referire la experiența pe care o are în calitate de fost membru al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor. Atunci, susține liderul PNL, și-a dat seama de schimbările care trebuie aduse în societatea românească.

„Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi”

„Începând cu anul 2015, 8 mai a devenit Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între femei şi bărbaţi. Activitatea mea parlamentară anterioară, de fost membru al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, în legislatura 2012-2016, mi-a consolidat opinia referitoare la faptul că generaţiile actuale şi cele viitoare trebuie educate în spiritul respectării egalităţii de şanse şi de gen. Fără această educaţie, nu putem pune bazele unui stat democratic şi european”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. M-aş bucura ca, de la an la an, numărul femeilor care aleg să intre în politică pe criterii de competenţă, profesionalism, activism corect şi determinare să crească” – Ludovic Orban.

Eliminarea discriminărilor, „un deziderat care poate aduce beneficii”

Printre altele, Ludovic Orban remarcă faptul că România, ca şi alte state europene, este semnatara unor convenţii şi tratate internaţionale care pun accent pe educaţie ca mijloc de combatere a discriminărilor.

În același timp, importantă este și prevenirea violenţei asupra femeilor. Fostul premier crede că eliminarea discriminărilor este un deziderat care „poate aduce beneficii indiscutabile”. „Astfel, potrivit Institutului European pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, îmbunătăţirea egalităţii de gen în Uniunea Europeană ar genera până la 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare până în anul 2050”, arată Orban.

Tocmai de aceea liderul PNL le îndeamnă pe colegele sale să intre în competiţie „de pe picior de egalitate” cu colegii liberali: „La Camera Deputaţilor avem, în prezent, 63 de doamne care îşi desfăşoară activitatea parlamentară în structurile în care au fost alese. În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, dar şi de preşedinte al PNL, susţin eliminarea oricărei discriminări explicite sau implicite şi le îndemn pe toate colegele mele, indiferent de formaţiunea politică la care au aderat sau de doctrina politică pe care au îmbrăţişat-o, să depăşească orice fel de barieră scrisă sau nescrisă şi să intre în competiţie de pe picior de egalitate cu colegii lor de partid”.

Citeste articolul pe Gandul