70 de persoane, evacuate dintr-un bloc din Timișoara din cauza unui miros degajat după deratizare. Ministrul Sănătății a trimis Corpul de control

70 de persoane dintr-un bloc din Timişoara, dintre care 12 copii, au fost evacuate marţi seară de echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență din cauza unui miros puternic provocat de deratizarea unei cofetării de la parter, transmite Agerpres.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de primă intervenţie, o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, un echipaj CBRN (Apărarea chimică, biologică, radiologică și nucleară) şi un motoventilator.

Citeste si:  Percheziții în cazul măștilor contrafăcute găsite, în urmă cu trei luni, la Timișoara

„În urma unui apel prin 112, am fost anunţaţi că în scara unui bloc de pe Calea Şagului din Timişoara se simte miros înţepător care pătrunde şi în apartamente. De asemenea, am fost informaţi că în cursul serii s-a efectuat o activitate de deratizare la parterul blocului, în spaţiul unei societăţi comerciale. Până acum, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale. S-a dispus evacuarea locatarilor de pe întreaga scară până la finalizarea măsurătorilor de către echipajul CBRN. Au fost evacuate 70 de persoane (58 adulţi şi 12 minori)”, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Citeste si:  Ministrul Educației: La două cazuri de COVID-19 într-o clasă se suspendă activitatea clasei/ La mai mulți profesori pozitivi se suspendă activitatea școlii

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a ancheta cazul de la Timișoara, potrivit unui comunicat de presă.

Blocul este situat pe pe Calea Șagului, a anunțat primarul Dominic Fritz. ”Viceprimarul Ruben Lațcău și coordonatorul pentru situații de urgență al Primăriei Timișoara sunt la fața locului și ne coordonăm cu Prefectura pentru ca familiile evacuate să aibă un loc în care să poată dormi în această noapte”, a mai spus edilul.

Citeste si:  Ministerul Muncii: statul va suporta 50% din salariu dacă sunt angajate persoane de peste 50 de ani sau tineri până în 29 de ani care și-au pierdut job-ul în pandemie


Sursa: G4Media

 5 total views