60.000 de profesori vor fi vaccinați în centre mobile în următoarea săptămână

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că până în prezent 50.000 de cadre didactice, iar 60.000 de profesori vor fi vaccinați în centre mobile în următoarea săptămână.

110.000 cadre didactive vor fi vaccinate

Astfel, se va ajunge la 110.000 de angajați din învățământ vaccinați din cei 200.000 care și-au exprimat dorința de a primi vaccinul, a mai precizat ministrul.

Citeste si:  Radu Drăgușin poate să prindă transferul carierei! Italienii anunță bomba: Jose Mourinho a pus ochii pe fundașul lui Juventus

Nu se remarcă un județ în care să existe o reticență deosebită sau un elan deosebit față de vaccinare”, a mai spus Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a menționat că personalul auxiliar din creșe și grădinițe care este la interfața directă cu copiii se va vaccina, însă nu și din școli, în această etapă.

Citeste si:  Graficul evoluției pandemiei în România. O treime din infectările din ultima săptămână, înregistrate în București și patru județe

Ministrul Educației a precizat că vineri la ora 18:00 erau înregistrate 809 cazuri de elevi cu COVID, iar din această săptămână școlile vor trebui să raporteze și numărul elevilor reveniți în școală după boală, pentru că au trecut două săptămâni de la începutul semestrului II.

Sursa: StiriDeCluj

 6 total views