20 mai 1:49 PM

Abonare la google news

55.000 de elevi cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani s-au vaccinat. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Cîmpeanu

Nu mai puţin de 55.000 de elevi cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani s-au vaccinat împotriva noului coronavirus, anunță ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu.

Din totalul elevilor imunizaţi, 13.000 fac parte din grupa de vârstă 16 ani, 17.000 din cea de 17 ani și 25.000 au 18 ani.

156.000 de persoane, vaccinate în învăţământul românesc

Ministrul Educației nu a precizat dacă din cele 55.000 de elevi imunizaţi este vorba despre persoane cărora li s-a administrat o singură doză sau persoane cărora li s-a făcut şi rapelul.

Mai mult decât atât, reprezentantul MEC a adăugat faptul că, în ce privește vaccinarea angajaților din educație, a cerut raportări din fiecare școală și fiecare universitate.

Ultimele informații primite de ministru din partea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 arătau 156.000 de persoane din învățământ vaccinate.

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor

Începând de astăzi, 19 mai 2021, elevii din Capitala au revenit la școală. Copii din toate clasele s-au întors în bănci, având în vedere că rata de infectare a cazurilor Covid-19 a scăzut sub 1 la mia locuitori.

„Încredere, solidaritate între profesori, elevi și părinți, cât mai puține fracturi și respectare cât mai riguroasă a regulilor, până vom reuși să punem punct acestei pandemii. Din perspectiva Ministerului Educației, facem tot ce este posibil să facem, în condițiile în care știm că deciziile pe care le luăm nu pot fi perfecte. De cele mai multe ori trebuie să alegem între o decizie în care se pierde mult și o decizie în care se pierde foarte mult. Alegem din două variante rele.

Din păcate, asta ne-a impus această pandemie, dar toate deciziile pe care le luăm, în măsura în care pot beneficia de prezumția de onestitate, le luăm strict în interesul elevilor, în primul rând”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de marţi seara.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă: „Încurajez părinţii să-şi vaccineze copiii când va fi posibil“

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, îi încurajează pe părinţi să-şi vaccineze copiii împotriva covid-19, atunci când acest lucru va fi posibil. Ea a mai declarat că vrea ca vaccinarea să fie continuată în mod susţinut şi a făcut un apel în acest sens la medicii de familie.

„Toate măsurile pe care le luăm merg pentru încurajarea ritmului de vaccinare. Încercăm să ne îndreptăm încurajările şi spre oraşele mici şi mediul rural. Fac apel către medicii de familie să se implice în vaccinare. Sper că la 1 iunie vom fi cât mai aproape de această ţintă de 5 milioane, am insistat ca măsurile să fie corelate cu această ţintă. Am încurajat DSP-urile şi,  împreună cu Valeriu Gheorghiţă, am ajuns la concluzia că trebuie să fim aproape de comunităţile mici.

Trebuie să se formeze echipe mobile şi să se susţină vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Măsurile de relaxare sunt importante, restricţiile trebuie să fie acceptabile, aceste prime măsuri sunt binevenite. Acele măsuri de relaxare care privesc evenimentele cu număr mare de participanţi cred că trebuie să fie condiţionate de prezenţa persoanelor vaccinate şi voi susţine acest lucru peste tot. Sperăm că ritmul de vaccinare nu va încetini sau nu va încetini semnificativ, după aceste măsuri. Am fost de acord cu aceste măsuri, dar pentru restul măsurilor voi insista să fie văzute în funcţie de incidenţe sau cum va evolua pandemia”, a declarat Ioana Mihăilă.

Citeste articolul pe BZI