Abonare la google news

40% din elevii dezavantajați, majoritatea din mediul rural, nu au făcut școală online

La un an de la prima zi în care școlile din România s-au închis, iar educația a trecut în mediul online, 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscriși la școlile din mediul rural, nu au făcut școală online, avertizează World Vision România. Ca rezultat, elevii care nu au avut acces la internet au pierdut 24 de săptămâni de școală.

Citeste si:  VIDEO. Iohannis: Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la școală

Elevii nu au făcut școală online din cauza problemelor financiare ale familiile lor, care nu le-au putut asigura un smartphone sau un calculator cu care să lucreze sau nu au avut conexiune la internet (spre exemplu 1 din 3 sate în care World Vision activează are zone cu semnal slab sau inexistent). De asemenea, alte motive sunt faptul că profesorii nu au fost pregătiți să predea și să-și examineze elevii online sau nu au avut un loc acasă unde să participe la lecțiile online.

Citeste si:  Opt persoane au fost ucise în atacuri armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din statul Georgia. Victimele sunt majoritatea femei asiatice

Aproape o treime din absolvenții de clasa a VIII-a din comunitățile defavorizate nu s-au prezentat la Examenul de Evaluare Națională (cel mult 70% dintre elevii de clasa a VIII-a din cele mai vulnerabile comunități din mediul rural au participat la Evaluarea Națională). Riscul ca rata de abandon școlar să crească este unul foarte ridicat, în condițiile în care în România părăsirea timpurie a școlii este oricum la al treilea cel mai mare nivel din Europa.

Citeste si:  Ce se întâmplă cu vaccinarea în Germania, Belgia și Franța. Guvernul a făcut anunțul acum

 


Citeste articolul pe G4Media

 45 total views