Abonare la google news

4 milioane de români vaccinați anti-COVID până de Paște

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID în România, își dorește ca până la începutul lunii mai, în România, să existe cel puțin patru milioane de români vaccinați.

De la începutul campaniei, aproximativ 1.3 milioane de români au fost vaccinați împotriva COVID-19. Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță are, însă, planuri mari pentru perioada următoare, având în plan ca până de Paște să fie imunizate un număr record de persoane.

Eu mă aștept ca până la finalul lunii martie sau început de aprilie să ajungem la două milioane de persoane vaccinate și în decursul lunii aprilie să vaccinăm cel puțin un milion și jumătate de persoane, astfel încât la început de mai să avem cel puțin poate chiar patru milioane de vaccinaţi ant-Covid”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la B1 TV.

Citeste si:  Donald Trump se întoarce! Discurs la Conferința conservatorilor, din Florida!

51.000 de români vaccinați în doar 24 de ore

Potrivit raportului prezentat miercuri de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV), peste 51.000 de români au fost vaccinați anti-COVID în doar 24 de ore. Valeriu Gheorghiță, medic la Spitalul Militar, anunță că în luna aprilie vom ajunge la peste 100.000 de români vaccinați.

Citeste si:  Personalul din centrele de vaccinare anti-COVID, neplătit din cauza unui funcţionar din Ministerul Sănătății

Lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță: “Numărul de doze pe care…”

De asemenea, în perioada următoare, Valeriu Gheorghiță a anunțat că în jur de 900.000 de persoane vor fi imunizate cu serurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Numărul de doze pe care România le primește săptămânal de la compania BioNTech/Pfizer ne asigură vaccinarea, în perioada următoare, a aproximativ 500.000 de persoane noi până la sfârșitul lunii martie. La acestea se adaugă alte 200.000 de persoane care vor fi vaccinate cu vaccinul de la Moderna și cel puțin atâtea persoane care vor fi vaccinate cu vaccinul de la AstraZeneca”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Citeste si:  Cine poate face vaccinul anti-COVID? Răspunsul medicilor specialiști / Sfaturi pentru pacienții cronici

De la începutul campaniei au fost vaccinate 1.297.160 persoane, din care 672.686 au primit și a doua doză, potrivit ultimului raport al CNCAV.

Citeste articolul pe Gandul

 46 total views