vineri 3 decembrie 10:51 AM

Abonare la google news

4-4, ca la teatru! Meci fabulos în Italia, cu Ștefan Radu protagonist: gol în minutul 99 și trei „roșii”


Lazio Roma și Udinese s-au întâlnit în cel mai spectaculos meci al etapei din Serie A. Partida jucată pe „Olimpico” s-a termiant 4-4, cu un gol marcat în minutul 90+9 și trei cartonașe roșii.


„Thrillerul” etapei

Runda a 15-a din Serie A a avut meciuri cu maximum patru goluri marcate, până la cel care a tras cortina peste această etapă. Junvetus Torino s-a impus cu 2-0, în deplasare la Salernitana, Internazionale Milano a bătut acasă, pe Spezia, cu 2-0, în timp ce Milan s-a impus fără emoții, la Genoa, scor 3-0. Ibrahimovic l-a egalat pe Piola, fiind al doilea jucător cu cele mai multe goluri marcate în campionatul italian, după împlinirea vârstei de 38 de ani (31 de goluri).

Totuși, „atracția” etapei a devenit Lazio – Udinese. Un meci între locul 14 (Udinese) și locul 9 (Lazio) nu anunța spectacolul care a fost pe teren. Cu două echipe în eclipsă de formă, cu un singur triumf în ultimele cinci partide.

Ștefan Radu a apărut în a doua partidă din această stagiune. Dacă sezonul trecut, românul bifa 31 de partide în Serie A, în acest sezon, el a fost trecut pe bancă, fiind mai degrabă o soluție de avarie pentru echipa din capitala Italiei. Astfel, după cartonașul roșu luat de Patric, Ștefan Radu a fost introdus pe gazon în minutul 59.

Patru goluri în prima repriză, patru în a doua

Portughezul Beto, un atacant de 23 de ani, a realizat dubla în primele 32 de minute ale partidei și părea că cele trei puncte se îndreptau către echipa sponsorizată de Dacia. O lovitură de cap și un gol venit după o situație unu-contra-unu au modificat tabela la 0-2.

Golgheterul Ciro Immobile și-a respectat statutul și a redus din handicap, dar Molina, în minutul 44, dintr-o pasă de gol dată de Gerard Deulofeu a refăcut avantajul de două goluri pentru Udinese. Primul mitan s-a încheiat cu patru goluri marcate pe „Olimpico”, iar cea de-a doua parte nu a dezamăgit cu nimic.

Lazialii au ieșit mai montați de la cabine și au restabilit egalitate în doar cinci minute. Pedro și Milinkovic-Savic au punctat în minutele 51, respectiv 56, dar în minutul 57, Patric și-a lăsat echipa în zece, după ce a luat al doilea cartonaș galben. Felipe Anderson a fost sacrificat, iar pe teren a intrat Ștefan Radu.

Gazdele s-au ținut bine pe picioare, iar, în minutul 69, Molina a primit și el cartonaș roșu și situația s-a echilibrat. Ambele echipe evoluau în zece oameni din acest minut. Acerbi a adus avantajul pentru Lazio, în minutul 79, printr-o lovitură de cap a lui Acerbi, după o lovitură liberă executată foarte bine de Basic.

Când toți se pregăteau să meargă la cabine, Arslan a egalat în minutul 90+9. Lazialii pierd două puncte prețioase în lupta pentru Europa, în timp ce Udinese își păstrează poziția în clasament. Walace a primit un cartonaș roșu în minutul 90+10, dar insuficient pentru a se mai face diferența pentru Lazio.

 

Playsport.ro