miercuri 25 mai 8:52 PM

Abonare la google news

21 de județe se află sub cod galben de ploi torențiale. Meteorologii anunță vijelii, descărcări electrice și grindină


Meteorologii au emis cod galben de ploi torențiale, vijelii și descărcări electrică pentru 21 de județe din țară. Avertizarea intră în vigoare miercuri la ora 12:00. Potrivit ANM, ploile se vor extinde joi și în regiunile estice și sud-estice.


Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), de miercuri de la ora 12.00 până joi, la ora 8.00 va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…70 km/h și pe arii restrânse 80…90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Sunt vizate judele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț și câteva zone din Mehedinți și Gorj.

 

anm cod galben ploi harta Foto: ANM

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

Editor : A.A.


Digi24.ro