3 iunie 6:18 PM

Abonare la google news

128.400 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în ţară O nouă tranşă de vaccin Moderna soseşte vineri în România

România primește un nou lot de doze de vaccin Moderna. Astfel, 128.400 doze de vaccin Moderna vor sosi, vineri, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

128.400 doze de vaccin Moderna vor sosi, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, anunţă autorităţile de la Bucureşti.

Dozele vor fi distribuite centrelor din Bucureşti: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti (42.000 doze), Centrul Regional de Depozitare Constanţa (43.200 doze) şi Centrul Regional de Depozitare Iaşi (43.200 doze).

Până în prezent, 1.238.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 664.819 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Citește și…

Moderna cere autorizare necondiționată pentru vaccinul său

Agenția pentru alimente și medicamente din SUA (FDA) a primit o solicitare din partea companiei Moderna prin care se cere autorizarea necondiţionată a vaccinului său antiCovid pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, scrie New York Times. America a autorizat în 18 decembrie 2020 vaccinul dezvoltat de Moderna, dar a fost o decizie luată „în regim de urgenţă”. Această procedură a fost folosită ca reacţie cât mai rapidă în faţa unei crize sanitare.

De atunci, mai bine de 125 de milioane de doze de vaccin Moderna au fost administrate în SUA, potrivit CDC. Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor este principala agenţie federală de sănătate publică din America.

Citeste articolul pe Gandul