17 martie 3:35 PM

Abonare la google news

10 milioane de români vaccinați până în toamnă, anunță Gindrovel Dumitra

Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, este încrezător că, până în luna septembrie, 10 milioane de români vor fi imunizați, exact așa cum își dorește și Guvernul.

Faptul că, într-o singură zi, 500.000 de cetățeni s-au înscris pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-COVID îl bucură enorm pe Gindrovel Dumitra. Medicul este ferm convins că România va ajunge până în toamnă, pe măsură ce populația va căpăta și mai multă încredere în vaccin, la un număr record de persoane imunizate.

Este evident că este vorba de un interes. Practic, asistăm la o ofensivă a celor care au la îndemână mijloace tehnice prin care pot să facă programarea, dar trebuie să ne amintim că sunt destul de multe persoane, mai ales în mediul rural, care vor să se vaccineze, dar nu pot să o facă din punct de vedere tehnic. Munca  trebuie depusă pe mai multe planuri, în primul rând trebuie făcută o informare publică în continuare, astfel încât, persoane care se află acum în zona de exitare la vaccinare, să vină în zona de acceptare a vaccinării. Apoi, trebuie muncit la firul ierbii, medicii trebuie să discute cu fiecare persoană în parte atunci când au ocazia în ceea ce privește beneficiul vaccinări. În măsură ce se va rostogoli increderea vaccinului în populație, o să vedeți că 10 milioane se va putea atinge”, a spus Gindrovel Dumitra, potrivit Europa FM.

Număr record de români vaccinați până în toamnă. Gindrovel Dumitra: “Avem o uriașă problemă”

În schimb, explozia de cazuri noi de COVID-19 din ultimele trei săptămâni îl îngrijorează teribil pe Gindrovel Dumitra, care susține că există riscul ca sistemul sanitar să nu mai facă față numărului mare de infectări, practic să se blocheze.

Mi se pare destul de serioasă situația, pentru că numărul de cazuri de la terapie intensivă se apropie de capacitatea maximă pe care o are acest sector. Chiar dacă ne-am dori în acest moment să mai înființăm alte secții de terapie intensivă, avem o uriașă problemă în ceea ce privește personalul medical. Personalul medical de terapie intensivă este oricum folosit la capacitate maximă și este extrem de obosit”, a mai precizat medicul.

Citeste articolul pe Gandul